כניסה לתלמידים- לחומרים לתלמידי הקורסים בהם מלמד ד"ר מרצ'בסקי או צוות מרפאת היבטים
כמה מילים על טיפול זוגי בCBT…
הגישה הקוגניטיבית התנהגותית מסתכלת על המערכת הזוגית או על מערכת משפחתית באופן מאוד דומה לאדם עצמו. אנחנו מביאים למערכות היחסים את היכולות שלנו, הכוחות שלנו, הצרכים שלנו, אבל גם את המשקעים שלנו מהעבר
להמשך קריאה- לחצו כאן
דיכאון עונתי
דיכאון עונתי מוכר גם כ"דיכאון חורף". הסיבות לדיכאון העונתי טרם נחקרו עד תומן, אולם חשוב לזכור כי דיכאון עונתי הוא בראש ובראשונה דיכאון. כמו ברוב ההפרעות הנפשיות, ההשערה היא שקיים שילוב בין מרכיבים פיזיולוגיים למרכיבים פסיכולוגיים וסביבתיים. נראה כי…
להמשך קריאה- לחץ כאן.
איך מתחיל שינוי? מבוא לדחין…
מסמך חשוב ומפרה זה הוא בעצם עיבוד של המבוא ל"אומר ועושה"- ספר שכתב ד"ר מרצ'בסקי לטיפול בדחיינות. מאמר זה מהווה בעצם מקור להשראה בנושא שינוי באופן כללי, קבלת החלטה להתחיל בטיפול, כמו גם רקע ל"דחינות".
לקריאה- לחץ כאן
תסמונת דחק פוסט טראומטית (PTSD- Post Traumatic Stress Disorder):
מאמר חשוב המסביר על התגובות הנורמליות והבריאות לטראומה ומה מבחין אותן מתגובה פוסט טראומטית שמצריכה טיפול. כמו כן, המאמר מפרט את דרכי הטיפול הקוגניטיבי- התנהגותי לטיפול בתסמונת.
לקריאה- לחץ כאן.
טיפול מטה-קוגניטיבי
הרצאה של ד"ר מרצ'בסקי: "…למען הסתגלותנו הטובה לעולם, המידע הזה (סכמות ליבה, אמונות יסוד וכדומה) אמור להיות פתוח לבדיקה מתמדת ביחס למציאות המשתנה. זה בעיקר חשוב כאשר אנו באים לטיפול CBT…"
הקשר בין המוח לגוף- הרפיה והיפנוזה עצמית
למידה של מיומנויות הרפיה ו/או היפנוזה עצמית דורשת הן הבנה של עקרונות השיטות והן תרגול שלהן. כאן תוכלו למצוא מידע להבנה כללית של הנושא… לקריאה- לחץ כאן.
טיפול באמצעות בופרנורפין עם התערבות פסיכולוגית מינימלית
הפוסטר שהוצג על ידי ד"ר מרצ'בסקי בכנס בפולין. הפוסטר מפרט את הפרוצדורות הטיפוליות במרפאת ההתמכרויות לאופיאטים ואת אחוזי ההצלחה.
לצפייה בפוסטר- לחץ כאן
הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (CBT)
חוברת הסבר על הגישה הקוגניטיבית התנהגותית (CBT). יסודות הגישה, מחשבות אוטומטיות, קצת על דיכאון, חרדה ועוד… להמשך קריאה-לחץ כאן.
דפי מידע על כעס ותוקפנות
הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי עוסק ,בין היתר במתן מענה לבעיות כעס ותוקפנות .במרפאת היבטים אנו
אמונים על טיפול זה כמו על טיפולים התנהגותיים קוגניטייביים במישורים רבים אחרים .
כעס ותוקפנות הינן בעיות התנהגותיות ,הרגלי חיים מזיקים ,אשר ניתן להתגבר עליהם בעזרת….להמשך קריאה על כעס ותוקפנות- לחץ כאן.
חוברת עזר לטיפול בחרדה לסוגיה
אנו מעמידים בפניך חוברת עזר לטיפול בחרדה. בחוברת תמצא חומר עזר ברמה של קבלת מידע וגם ברמת תרגול מעשי לשיפור מצבך…לקריאת החוברת-לחץ כאן.
דפי מידע על OCD
הסבר פשוט וברור על הפרעה טורדנית כפייתית ועל דרכי הטיפול בה ע"פ הגישה הקוגנטיבית התנהגותית
פגיעה מינית בילדים ונוער
בתהליך ההתפתחות וההתבגרות קיים צורך בסיסי ובריא לבוא במגע עם העולם, לבחון אותו ולהתנסות, על מנת לגבש זהות וייחודית. בהתאם, ילדים ונערים מופעלים מאינסטינקטים של סקרנות, הדחף למקובלות, לעתים דחפי המרד, אשר מסייעים להם בבניית זהותם האוטונומית והנבדלת מהדור הקודם. כהורים, אנשי חינוך, סבים וסבתות ומבוגרים אחראיים אחרים, אנחנו מנסים לשמור על האיזון שבין הקנית החופש לילדינו לחקור את העולם, לבין ההגנה עליהם… להמשך קריאה- לחץ כאן.
"אומר ועושה"- קישור נדיר לספרו של ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי
ספר לטיפול עצמי בנטייה לדחות דברים. במקור יצא הספר לאור על ידי הוצאת דביר כצמן במהדורה מוגבלת שאזלה לפני מספר שנים. צוות מרפאת היבטים מקנה לכם את האפשרות ללמוד, להחכים ולהתרם… לקריאה- לחץ כאן.
המצגת של ד"ר מרצ'בסקי בנוגע למודל הטיפול בוויסות רגשות:
בכנס על מודלים טיפוליים טראנסדיאגנוסטיים (חוצי אבחנות) הציג ד"ר מרצ'בסקי את המודל האינטגרטיבי שהוא בנה לטיפול בוויסות רגשות.
להורדת המצגת- לחצו כאן
למידע נוסף על המודל- היכנסו ל"ויסות רגשי" באתר היבטים
חרדה חברתית- חוברת עזר למטופל
על פי התיאוריה הקוגניטיבית של (Clark and Wells (1995, הגורם לחרדה חברתית הנו הרצון העז של
האדם להשאיר רושם חיובי על אחרים וחוסר הביטחון הבולט לגבי יכולתו לעשות זאת. בעל חרדה
חברתית מאמין כי… להמשך קריאה לחץ כאן
דיכאון:
אפיוני החשיבה: האדם נוטה באופן ברור לעוות את המציאות ולשגות בטעויות לוגיות כגון… להמשך קריאה לחץ כאן.