ימי עיון והשתלמויות

ימי עיון בנושא MI-CBT

יום העיון הקרוב יתקיים ב- 9/9

מה זה Mi-CBT (אינטגרציה של שיטת הריאיון המוטיבציוני עם  CBT)

בשנים רבות של טיפול והדרכה ב– CBT בכלל ובטיפול בהתמכרויות בפרט, השתכנעתי שהבעיה העיקרית שמטפלים פוגשים בבואם לטפל בגישת ה– CBT היא הקושי לעבוד באווירה של שיתוף פעולה. מטפלים רבים "עושים טיפול למטופל" במקום "לעבוד יחד עם המטופל, כאשר המטופל הוא המוביל".

 

בעיה זאת מתקשרת באופן ישיר לשאלת המוטיבציה לשינוי שהמטופלים מביאים לחדר הטיפולים. מוטיבציה שהיא מושפעת ממצב של  אמביוולנטיות, ומדילמות מוטיבציוניות אמיתיות שמקשות על המטופלים לעשות צעדים מעשים לקראת שינוי משמעותי.
הספרות הטיפולית מדגישה מזה שנים רבות את החשיבות של התמודדות עם שאלות אלו לפני שמפעילים טכניקות טיפוליות. התמודדות עם ההיבטים המוטיבציוניים דורשת מיומנויות טיפול "כלליות" ובעיקר גישה אמפטית ולא שיפוטית לקשיים בטיפול.

 

מחברים רבים, בניהם מילר ורולניק חושבים שמצב של "התנגדות" לטיפול קשור מאד לסגנון הטיפולי של המטפל. במהדורה האחרונה של ספרם על הריאיון המוטיבציוני  הם ביטלו לחלוטין את המילה "התנגדות " ולעומתה מדברים על "דיבור משמר" שמבטא את האמביוולנטיות והקושי האמיתי בפני שינוי.

 

מקובל במקרים שיש צורך, להתחיל את הטיפולים שלנו על ידי סדרה של MI,  כדי להכין את המטופל לטיפול ואחר כך להעביר את ה- CBT כמו שהוא. זאת בהתאם למודל "שלבי השינוי" הטוב והמוכר.

בגישה הנוכחית הרעיון הוא הרבה מעבר לטיפול בשלבים. מדובר על "השבחת ה- CBT" על ידי אינטגרציה מלאה עם גישת ה- MI. שילוב מלא זה יכול לשפר מאד את יעילותנו כמטפלים.

ביום העיון נדון בשאלות תיאורטיות ומעשיות הקשורות לנושא ונלמד טכניקות מוחשיות להתגבר על בעיות מסוג זה.

 

פרטי יום העיון:
ביום העיון נלמד ונחדד את גישת הריאיון המוטיבציוני (MI) ונדון כיצד אפשר להטמיע שיטות יעילות אלו לתוך מבנה ושיטות הטיפול של CBT באופן כללי ובמיוחד כאשר הטיפול אינו מתקדם או שבכלל לא מתחיל בגלל אמביוולנטיות ומוטיבציה ירודה מצד המטופל.

סגור לתגובות.